Pink Lady

Różowy drink, który powinna spróbować każda kobieta – Pink Lady, czyli koktajl alkoholowy na bazie ginu. Swój lekki, różowy kolor zawdzięcza dodatkowi grenadiny w połączeniu z… białkiem jajka. To niekonwencjonalny dodatek, który doskonale podkreśla smak drinka i delikatnie zmienia jego całą konsystencję. Niech nie zmyli Cię jednak jego piękna nazwa… Pink Lady ma bardziej wytrawny, wręcz cierpki smak niż możesz się spodziewać.
Składniki i czas przygotowania
- 40 mlginu
- 1białko jajka
- 20 mlsoku z cytryny
- 20 mlgrenadiny
Jeśli nie lubisz smaku jajka, to zdecydowanie możesz go pominąć.
Pink Lady - Przygotowanie drinka
- 1Przygotuj shaker
- 2Dodaj kolejno gin, grenadinę oraz sok z cytryny
- 3Na koniec dodaj białko jajka, zamknij shaker i dokładnie wstrząśnij
Jeśli zdecydowałeś się na dodanie białka jajka, polecamy wstrząsać shakerem kilka sekund dłużej niż robisz to mieszając płynne składniki - w ten sposób będziesz miał pewność, że składniki dobrze się ze sobą połączyły.
- 4Zawartość shakera wylej do szklanki razem z powstałą z białka jajka pianką
- 5Drinka możesz ozdobić kawałkiem truskawki
Pink Lady to jeden z pierwszych "kobiecych drinków", który zdobył popularność wśród kobiet z wyższych sfer w latach 1930-1950. W tamtych czasach gin często nie był najwyższej jakości, więc szukano dodatków, które zamaskowałyby jego smak. Tak powstał drink o pięknej nazwie Pink Lady. Mimo delikatnej nazwy, jego smak jest bardziej wytrawny i cierpki. Już po pierwszym łyku poczujesz doskonały balans mocnego alkoholu i delikatnej słodyczy grenadiny.
Kacper
Kacper jest barmanem, który kocha piłkę nożną i zwierzęta. Jest energiczny i zawsze gotowy do zabawy, a jego ulubionym napojem jest dobrze wymieszane mojito. W wolnych chwilach lubi spędzać czas na stadionie lub w parku, gdzie może biegać z psem. Jego profesjonalizm i uśmiech sprawiają, że goście czują się wyjątkowo w jego towarzystwie.