logo

A day at the beach to jeden z koktajli, które idealnie smakują na beztroskich wakacjach. Delikatna kompozycja z nutą rozkosznej słodyczy to doskonała propozycja dla wszystkich spragnionych słońca i leniwych chwil spędzanych na plaży. Sącząc go, przeniesiesz się na dłuższą chwilę do gorącego kraju, gdzie gorący piasek i orzeźwiająca morska bryza będą rozpieszczać cię tak samo, jak aromat egzotycznego kokosa, rajskiej pomarańczy i soczystego granatu.

Składniki i czas przygotowania

  • 40 ml
    malibu
  • 20 ml
    amaretto
  • 160 ml
    soku pomarańczowego
  • 20 ml
    grenadiny
  • według uznania
    lód w kostkach

A day at the beach - Przygotowanie drinka

Do przygotowania tego drinka przyda ci się wysoka szklanka, najlepiej typu highball. Gotowy napój będzie prezentował się jeszcze bardziej efektownie, jeżeli na jego wierzchu umieścisz truskawkę, a wakacyjny charakter podkreślisz słomką, mieszadełkiem i fantazyjną parasolką.

  • 1
    W shakerze umieść kostki lodu, następnie wlej kolejno Malibu, amaretto, sok pomarańczowy i przez kilkanaście sekund wstrząsaj zawartością w dość energiczny sposób, aby całość doskonale się ze sobą połączyła.
  • 2
    Po upływie tego czasu przelej całą zawartość, łącznie z lodem, do szklanki i dolej grenadinę. Całość możesz zamieszać w delikatny sposób - wtedy kolor drinka będzie wyrównany.

Niezależnie od tego, jak jeszcze daleko masz do urlopu, w każdej chwili możesz spędzić czas na swojej prywatnej plaży, za sprawą kompozycji smaków składających się na drink A day at the beach. Pod kuszącą nazwą kryją się znane i lubiane składniki, do których należą między innymi likier Malibu podbity nutą karaibskiego rumu, likier amaretto, grenadina oraz sok pomarańczowy.

Zestawienie to zasmakuje osobom, które lubią słodycz w prawdziwie egzotycznym wydaniu, jednak nie przepadają za zbyt dużą dawką procentów. A day at the beach to z pewnością warta spróbowania propozycja, która świetnie sprawdzi się jako urozmaicenie leniwych chwil oraz imprez organizowanych latem na świeżym powietrzu.