![](https://miksologia.pl/wp-content/uploads/2022/05/pexels-sabel-blanco-1772974.jpg)
Propozycja pełna bąbelków – Mimosa, czyli połącznie szampana z sokiem pomarańczowym. To jeden z najprostszych koktajli alkoholowych, do którego przygotowania potrzeba jedynie dwóch składników! W słonecznym kolorze Mimosy zdecydowanie zobaczysz lato, a smak bąbelków wprawi Cię szybko w szampański nastrój. Bez wątpienia poczujesz letnie wibracje w tym pełnym smaku i elegancji koktajlu.
Składniki i czas przygotowania
- 1/2szampana/wina musującego
- 1/2soku pomarańczowego
- do dekoracjitruskawka, albo kawałek pomarańczy
Mimosa powinna być podawana schłodzona, dlatego przed przygotowaniem, warto dobrze schłodzić zarówno sok pomarańczowy, jak i szampana.
Mimosa - Przygotowanie drinka
Aby poczuć orzeźwiający smak Mimosy, kieliszki do szampana warto chłodzić przez około 10-15 min w zamrażalniku.
- 1Szklankę do szampana wypełniamy do połowy winem musującym lub szampanem
- 2Dodajemy sok pomarańczowy do końca
- 3Ozdabiamy truskawką, albo kawałkiem pomarańczy
Mimosa to idealna propozycja na letnie imprezy w ogrodzie. Podawana jest zazwyczaj na początku i służy jako aperitif, czyli napój alkoholowy, od którego rozpoczyna się posiłek lub przyjęcie.
Dodatkowo jeśli nie jesteś fanem taniego szampana, a tylko ten masz aktualnie w lodówce, to Mimoza będzie idealnym rozwiązaniem - gwarantujemy, że Twoje kubki smakowe oszaleją, a tańszy alkohol przestanie być problemem.
Kacper
Kacper jest barmanem, który kocha piłkę nożną i zwierzęta. Jest energiczny i zawsze gotowy do zabawy, a jego ulubionym napojem jest dobrze wymieszane mojito. W wolnych chwilach lubi spędzać czas na stadionie lub w parku, gdzie może biegać z psem. Jego profesjonalizm i uśmiech sprawiają, że goście czują się wyjątkowo w jego towarzystwie.