Arbuzowa margarita

Wariantów klasycznej margarity powstaje coraz więcej. Co powiecie na jej arbuzową wersję? Arbuzowa margarita to bogactwo słodyczy płynącej z arbuza, która doskonale łączy się z wyrazistym smakiem tequili. Ten drink to prawdziwe orzeźwienie w upalne dni! Wypróbuj!
Składniki i czas przygotowania
- 2 ćwiartkiarbuza
- 50 mltequili
- 40 mlsoku z limonki
- 20 mllikieru pomarańczowego
- 2 łyżeczkicukru brązowego
- Do ozdobyArbuz
Arbuzowa margarita - Przygotowanie drinka
- 1Arbuza kroimy w kostkę, przesypujemy do shakera i dokładnie gnieciemy
- 2Następnie dodajemy do shakera tequilę, sok z limonki, likier pomarańczowy i cukier brązowy
- 3Zamykamy shaker i wstrząsamy przez 8-10 sekund
- 4Szklankę otaczamy w soku z cytryny, a następnie w soli i przelewamy zawartość shakera
- 5Drinka ozdabiamy kawałkiem arbuza
Brandy Alexander to wariacja starszego drinka Alexander, który powstawał pierwotnie na bazie ginu. Wersja z brandy zyskała szczególną popularność w USA w latach 30. i 40. XX wieku – była symbolem elegancji i stylu.
Według legendy drink został stworzony na weselu księżniczki Marii (córki króla Jerzego V), ale równie często przypisuje mu się nowojorskie korzenie. W kulturze masowej pojawiał się w filmach i serialach jako ulubiony koktajl kobiet – łagodny, ale z charakterem
Kacper
Kacper jest barmanem, który kocha piłkę nożną i zwierzęta. Jest energiczny i zawsze gotowy do zabawy, a jego ulubionym napojem jest dobrze wymieszane mojito. W wolnych chwilach lubi spędzać czas na stadionie lub w parku, gdzie może biegać z psem. Jego profesjonalizm i uśmiech sprawiają, że goście czują się wyjątkowo w jego towarzystwie.








