- Wojtek Piwowarski
- 19 lutego 2025
Orzechówka to jedna z tych nalewek, które mają charakter – wyrazista, lekko gorzka, ale z delikatną nutą słodyczy. Robi się ją z zielonych orzechów włoskich,
- Wojtek Piwowarski
- 18 lutego 2025
Jasne winogrona w nalewkach to niedoceniany temat. Dają lżejszy, bardziej owocowy smak z lekką kwasowością, bez ciężkich tanin. Łatwiej je kontrolować – nie trzeba walczyć
- Wojtek Piwowarski
- 18 lutego 2025
Malinówka to jedna z tych nalewek, które robi się szybko i bez kombinowania, ale jeśli myślisz, że każda smakuje tak samo, to jesteś w błędzie.
- Wojtek Piwowarski
- 18 lutego 2025
Nalewka z pigwy to dla mnie konkret – aromatyczna, lekko kwaskowa, z delikatną nutą miodu, jeśli dobrze ją zrobisz. Ma jedną wodę – potrzebuje kilka
- Wojtek Piwowarski
- 18 lutego 2025
Aronia na surowo potrafi zniechęcić – cierpka, ściągająca, bezczelnie wymagająca. Ale w nalewce? Zamienia się w głęboki, pełen charakteru trunek, gdzie obok dymnej nuty pojawia
- Wojtek Piwowarski
- 18 lutego 2025
Są trunki, które po prostu się lubi, i są takie, do których się wraca – nalewka z wiśniówki zdecydowanie należy do tej drugiej kategorii. To